Działając z inicjatywy Łowczego Okręgowego Bogusława Rataja oraz ZO PZŁ w Nowym Sączu, Koledzy Jacek Klimek oraz Stanisław Boczkaja przygotowali i serwowali zebranym gościom pieczonego jelenia i pieczonego dzika.
Wśród degustujących znalazł się także Prezydent Miasta Pan Ludomir Handzel.
Aby ocenić zainteresowanie naszym stoiskiem wystarczy spojrzeć na zdjęcia z tego wydarzenia. Mówią wszystko. Co do smaku podawanych specjałów, to tego nie dało się sfotografować. Można natomiast go opisać jednym słowem – rewelacja. Szkoda tylko, że nie udało się poznać przepisu na tak cudowną dziczyznę. Zapytany o szczegóły Kolega Jacek Klimek nic nie odpowiedział i uśmiechnął się tajemniczo… Trudno, może następnym razem coś ujawni.
Mamy nadzieję, że każda porcja smacznej i zdrowej dziczyzny przyczyniły się do wzrostu zainteresowania łowiectwem oraz lepszego postrzegania myśliwych przez społeczeństwo.
Wsłuchując się w głosy organizatorów festynu i odwiedzających można wyciągnąć wnioski, że tego typu akcje myśliwych powinny być kontynuowane.
Krzysztof Pyrdoł
rzecznik prasowy ZO PZŁ w Nowym Sączu